Programul Aftercare Start

Aftercare Start este unul dintre cele mai longevive programe ale asociatiei, initiat in anul 2004 cu scopul de a ajuta tinerii proveniti din centrele de plasament sa faca tranzitia la viata independenta. Tinerii sunt ajutati pe mai multe planuri: emotional, vocational, social si material atat inainte, cat si dupa plecarea lor din centre. Pana in prezent au fost sprijiniti peste 500 de tineri.

Desi initial a inceput ca si program menit sa sprijine tinerii care paraseau centrele de plasament, la nivelul organizatiei am identificat nevoia de a incepe pregatirea acestora mult mai devreme si astfel, am adaugat componenta Adolescent. In prezent, proiectul are două componente :
  • ACP-Adolescent – vizeaza tinerii cu varste cuprinse intre 14 si 21 ani, care se afla inca in centrul de plasament pentru a ii pregati pentru momentul plecarii din sistemul de protectie de stat si pentru viata in comunitate.
  • ACP-Independent - vizeaza tinerii intre 18 si 26 de ani, care au plecat din centrul de plasament, pentru a-i sprijini sa se adapteze la viata in comunitate.
In cadrul programului Aftercare Start, tinerii beneficiaza de urmatoarele servicii :
  • sprijin psihologic si consiliere;
  • seminarii si training-uri de deprindere de abilitati de viata, pe teme precum cum sa gatesti, cum sa ai grija de casa (curatenie, folosirea gazului etc.), sau educatie financiara (valoarea banilor, economie, cum sa traiesti cu un buget etc.);
  • educatie sexuala si incredere corporala: seminarii si training-uri pe teme precum anatomie, fiziologie, incredere, sexualitate sau planificare familiala;
  • dezoltare personala si integrare in comunitate: in special prin intermediul programului the Duke of Edinghburh`s International Award for Young People;
  • servicii medicale: in masura bugetului disponibil;
  • sprijin de tranzitie de la viata in centrele de plasament la viata independenta: consiliere vocationala, sprijin in gasirea si mentinerea unui loc de munca, sprijin in gasirea unei chirii, s.a.m.d.

Uneori, beneficiarii programului ACP-Independent, care devin parinti, devin beneficiari ai programului nostru Impreuna pentru Familii Puternice!, unde oferim consiliere parentala si sprijin familial.

Aceste activitati si sprijinul tinerilor se face prin management individual de caz si prin sesiuni de consiliere individuala si seminarii de grup, in centrele de plasament si in afara acestora.

Programul este finantat prin donatii private, de la membrii comunitatii si corporatii. Strangem constant donatii materiale si financiare pentru finantarea acestui program. Totodata, cautam parteneriate cu actori economici in vederea facilitarii incluziunii pe piata muncii a acestor tineri.
Pentru orice idee sau informatie despre cum ne puteti ajuta, ne puteti contacta la contact(at)scutbv.ro

Acum ne puteti sustine mai ușor prin platforma JustGiving, prin care asociatia partenera Romanian Partnership Committee strange fonduri pentru noi.Toate fondurile merg direct catre acest program. Detalii mai jos:

Galerie Imagini

Programul Aftercare Start
Programul Aftercare Start
Programul Aftercare Start

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Granturile SEE, 2009 – 2014
Fondul ONG

Acest website a fost modernizat prin Proiectul "Centrul Sara - servicii integrate pentru adulti cu dizabilitati", proiect finantat prin grant-urile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE, 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org.