Programul Aftercare Start

Aftercare Start este unul dintre cele mai longevive programe ale asociației, inițiat în anul 2004 cu scopul de a ajuta tinerii proveniți din centrele de plasament să facă tranziția la viața independentă. Tinerii sunt ajutați pe mai multe planuri: emoțional, vocațional, social și material atât înainte, cât și după plecarea lor din centre. Până în prezent au fost sprijiniți peste 500 de tineri.

Deși inițial a început ca și program menit să sprijine tinerii care părăseau centrele de plasament, la nivelul organizației am identificat nevoia de a începe pregătirea acestora mult mai devreme și astfel, am adăugat componenta Adolescent. În prezent, proiectul are două componente:
  • ACP - Adolescent – vizează tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 21 ani, care se află încă în centrul de plasament pentru a îi pregăti pentru momentul plecării din sistemul de protecție de stat și pentru viața în comunitate.
  • ACP - Independent - vizează tinerii între 18 și 26 de ani, care au plecat din centrul de plasament, pentru a-i sprijini să se adapteze la viața în comunitate.
În cadrul programului Aftercare Start, tinerii beneficiază de urmatoarele servicii:
  • sprijin psihologic și consiliere;
  • seminarii și training-uri de deprindere de abilități de viață, pe teme precum cum să gătești, cum să ai grijă de casă (curățenie, folosirea gazului etc.), sau educație financiară (valoarea banilor, economie, cum să trăiești cu un buget etc.);
  • educație sexuală și încredere corporală: seminarii și training-uri pe teme precum anatomie, fiziologie, încredere, sexualitate sau planificare familială;
  • dezvoltare personală și integrare în comunitate: în special prin intermediul programului the Duke of Edinghburh`s International Award for Young People;
  • servicii medicale: în măsura bugetului disponibil;
  • sprijin de tranziție de la viața în centrele de plasament la viața independentă: consiliere vocațională, sprijin în găsirea și menținerea unui loc de muncă, sprijin în găsirea unei chirii, s.a.m.d.

Uneori, beneficiarii programului ACP - Independent, care devin parinti, devin beneficiari ai programului nostru Împreună pentru Familii Puternice!, unde oferim consiliere parentală și sprijin familial.

Aceste activități și sprijinul tinerilor se face prin management individual de caz și prin sesiuni de consiliere individuală și seminarii de grup, în centrele de plasament și în afara acestora.

Programul este finanțat prin donații private, de la membrii comunității și corporații. Strângem constant donații materiale și financiare pentru finanțarea acestui program. Totodată, căutăm parteneriate cu actori economici în vederea facilitării incluziunii pe piața muncii a acestor tineri.
Pentru orice idee sau informatie despre cum ne puteti ajuta, ne puteti contacta la contact(at)scutbv.ro

Acum ne puteti sustine mai ușor prin platforma JustGiving, prin care asociația partenera Romanian Partnership Committee strange fonduri pentru noi.Toate fondurile merg direct catre acest program. Detalii mai jos:

Galerie Imagini

Programul Aftercare Start
Programul Aftercare Start
Programul Aftercare Start

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Granturile SEE, 2009 – 2014
Fondul ONG

Acest website a fost modernizat prin Proiectul "Centrul Sara - servicii integrate pentru adulti cu dizabilitati", proiect finantat prin grant-urile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE, 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org.