SCUT Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov Un moment...
EQUILIBRIUM – Be brave

Strategia Națională pentru Sănătatea Mintală a Copiilor și Adolescenților și în subsidiar și cea a județului Brașov, pune accent pe gravitatea situației în domeniul sănătății mintale precizând că „Unul din cinci adolescenți și copii suferă de o problemă emoţională, de dezvoltare sau comportamentală, iar unul din opt are o tulburare mintală diagnosticată clinic.” Iar „...pentru obţinerea unei ameliorarări/recuperări optime a acestora intervenţia psihiatrică trebuie coroborată cu intervenţii educaţionale şi sociale.”

Luând în considerare situația gravă cu care ne confruntăm în comunitatea brașoveană, am decis să demarăm și în acest an un proiect care să vizeze sănătatea mintală.

Astfel în perioada 15.09 – 15.11.2023 desfășurăm proiectul EQUILIBRIUM – Be brave, proiect cofinanțat de Consiliul Local Brașov, cofinanțarea proprie fiind asigurată de INDCAR Bus Industries.

Detalii despre proiect:

Scop: Creșterea calității vieții prin îmbunătățirea sănătății mintale în rândul adolescenților/tinerilor din municipiul Brașov.


Obiectiv general: Creșterea gradului de sănătate mintală în rândul adolescenților și tinerilor din municipiul Brașov prin furnizarea de servicii specializate și campanie de informare și conștientizare cu privire la sănătatea mintală, în vederea dezvoltării și diversificării serviciilor de asistență socială pentru categoriile vulnerabile, în vederea unei mai bune includeri a acestora în comunitate.


Obiective specifice:

Obiectivul nr. 1: Creșterea gradului de informare și promovare a importanței sănătății mintale prin desfășurarea unei campanii de educare și conștientizare pentru cel puțin 100 de adolescenți și tineri din licee, școli profesionale și facultăți din municipiul Brașov pe o perioadă de 2 luni.

Obiectivul nr. 2: Creșterea gradului de sănătate mintală în rândul adolescenților și tinerilor din municipiul Brașov prin desfășurarea unui program de intervenție specializată de dezvoltare personală pentru cel puțin 40 de adolescenți/tineri pe parcursul a 2 luni.

Obiectivul nr. 3: Îmbunătățirea abilităților parentale prin desfășurarea unor ateliere de educație parentală pentru cel puțin 15 părinți din Municipiul Brașov pe o perioadă de 2 luni.

Obiectivul nr. 4: Promovarea proiectului, a finanțatorului, a asociației și a sănătății mintale prin activități specifice de mediatizare realizate pe o perioadă de 2 luni.


Grupul țintă: este alcătuit din 100 de adolescenți și tineri cu vârste cuprinse între 16 și 26 ani din municipiul Brașov din care 40 vor participa și la programul de intervenție specializată; iar 15 părinți / aparținători vor beneficia de ateliere de educație parentală.Donaţii pentru SCUT

Dacă doriţi să ajutaţi Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov, cea mai simplă şi rapidă opţiune este să faceţi o donaţie. Donaţiile sunt făcute prin PayPal, o platformă internaţională de plăţi online care ne ajută să garantăm că donaţiile dvs. sunt sigure, rapide şi că ajung direct la noi.

Recomandaţi această pagină prietenilor


Mulţumim susţinătorilor