SCUT Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov Un moment...
Lumea din mintea mea

Asociația de Servicii Sociale SCUT Brașov revine în atenția comunității brașovene prin desfășurarea proiectului ”Lumea din mintea mea” , proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Acesta are ca scop creșterea calității vieții în rândul persoanelor cu dizabilități, diagnosticate cu boli cronice de sănătate mintală din Județul Brașov prin furnizarea unui program de servicii specializate în vederea integrării psiho-sociale și profesionale, precum și a reducerii riscului de discriminare și excluziune socială.


Astfel, proiectul își propune realizarea unui program de terapii complementare precum meloterapie, echitație și terapie asistată de animale vizând menținerea și îmbunătățirea echilibrului psihic în vederea reducerii numărului de episoade recurente și internări.

Totodată, în vederea facilitării integrării socio-profesionale vor fi furnizate un complex de servicii specifice - tir cu arcul, ergoterapie și consiliere vocațională.

Creșterea competențelor sociale prin activități de socializare, în vederea integrării sociale și reducerii riscului de marginalizare se numără de asemenea printre obiectivele principale ale proiectului.

”Lumea din mintea mea” este un proiect menit să vină în sprijinul persoanelor cu boli cronice mintale, una dintre cele mai defavorizate și stigmatizate categorii vulnerabile din România, serviciile medicale de specialitate existente la ora actuală fiind insuficiente în a oferi sprijinul atât de necesar atât lor, cât și aparținătorilor acestora.

Alături de ”Beyond Normal” proiect implementat în anul 2022 în cadrul aceluiași parteneriat, ”Lumea din mintea mea” readuce în atenția comunității brașovene importanța dezvoltării serviciilor specializate prin schimb de bune practici în vederea creșterii calității vieții persoanelor cu boli cronice de sănătate mintală pe parcursul celor 2 luni de proiect.


Donaţii pentru SCUT

Dacă doriţi să ajutaţi Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov, cea mai simplă şi rapidă opţiune este să faceţi o donaţie. Donaţiile sunt făcute prin PayPal, o platformă internaţională de plăţi online care ne ajută să garantăm că donaţiile dvs. sunt sigure, rapide şi că ajung direct la noi.

Recomandaţi această pagină prietenilor


Mulţumim susţinătorilor