SCUT Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov Un moment...

 În perioada 01.07.2022 – 31.08.2022 se desfășoară proiectul Beyond normal”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Scopul proiectului vizează creșterea calității vieții în rândul persoanelor diagnosticate cu boli cronice de sănătate mintală din Județul Brașov prin dezvoltarea unui program de socializare și creștere a echilibrului psihic în vederea integrării psiho-sociale și profesionale, reducere a riscului de discriminare și excluziune socială, în contextul social creat de pandemia COVID și situația de război din Ucraina.

           Obiectivele principale ale proiectului sunt:

-                   Desfășurarea unui program de socializare și recreere (activități: excursii, vizitarea unor obiective turistice) pentru un număr de 10 beneficiari cu boli cronice de sănătate mintală din Județul Brașov, pe o perioadă de 2 luni.

-                 Menținerea/îmbunătățirea echilibrului psihic în vederea reducerii numărului de episoade recurente (nr. de internări la psihiatrie) printr-un program de terapii complementare (hipoterapie, terapie prin dans, terapie prin arte combinate, tehnici de autoapărare, tir cu arcul) pentru un număr de 10 beneficiari cu boli cronice de sănătate mintală din Județul Brașov, pe o perioadă de 2 luni.

-               Creșterea competențelor sociale și digitale pentru un număr de 10 beneficiari cu boli cronice de sănătate mintală din Județul Brașov în vederea integrării socio-profesionale, pe o perioadă de 2 luni.

-                   Informare și conștientizare asupra problematicii grupului țintă la nivel comunitar (caracteristicile și problematica persoanelor cu boli cronice de sănătate mintală) și reducerea riscului de marginalizare socială prin organizarea unui eveniment la nivel comunitar (Ziua porților deschise SCUT și flashmob).

    Grupurile ţintă sunt formate din 10 beneficiari adulți diagnosticați cu boli cronice de sănătate mintală (schizofrenie, tulburare bipolară, etc.)  din județul Brașov (direcți) și comunitatea locală, familiile/aparținătorii beneficiarilor, instituții locale, din județul Brașov (indirecți).


Rezultatele estimate sunt:

- 10 beneficiari ai proiectului vor primi serviciile menționate în proiect;

- 4 excursii în afara Brașovului (Lacul Sf. Ana, Sighișoara, Bușteni, Satul Viscri);

- 7 sesiuni de terapie prin dans – zumba care se vor finaliza cu învățarea unei coregrafii pentru flashmob;

- 6 sesiuni de autoapărare;

- 6 sesiuni de tir cu arcul;

- 4 ședințe de hipoterapie (terapie cu cai);

- 14 ședințe de terapie prin arte combinate;

- 6 ședințe de competențe digitale;

- 6 ședințe de soft-skills;

- un clip video de prezentare a proiectului, finanțatorului, asociației și de promovare de sănătate mintală;

- un eveniment de informare și conștientizare asupra problematicii grupului țintă la nivel comunitar pentru diminuarea marginalizării și discriminării (Ziua porților deschise SCUT cu flashmob).

Donaţii pentru SCUT

Dacă doriţi să ajutaţi Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov, cea mai simplă şi rapidă opţiune este să faceţi o donaţie. Donaţiile sunt făcute prin PayPal, o platformă internaţională de plăţi online care ne ajută să garantăm că donaţiile dvs. sunt sigure, rapide şi că ajung direct la noi.

Recomandaţi această pagină prietenilor


Mulţumim susţinătorilor