SCUT Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov Un moment...

În perioada 15.09.2019 – 15.11.2019 se desfășoară proiectul „Oameni printre oameni”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Scopul proiectului este creșterea calității vieții în rândul persoanelor diagnosticate cu boli cronice de sănătate mintală din județul Brașov prin dezvoltarea unui program de socializare și creștere a echilibrului psihic în vederea integrării psiho-sociale, reducerea riscului de discriminare și excluziune socială.

Grupurile ţintă ale proiectului:

  • Beneficiari direcți – 10 adulți diagnosticați cu boli cronice de sănătate mintală (schizofrenie, depresie, tulburare bipolară, tulburare obsesiv-compulsivă, etc.)
  • Beneficiari indirecți – comunitatea locală, familiile/aparținătorii beneficiarilor, instituții locale, etc.

Obiectivele proiectului vizează:

  1. Desfășurarea unui program de socializare și recreere (activități: excursii în județul Brașov (vizită la Biserica Neagră, vizită la Grădina Zoologică, vizită la Cetatea Râșnov și DinoPark), excursii în București (vizită la Fundația Estuar și Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa), pentru un număr de 10 beneficiari cu boli cronice de sănătate mintală din județul Brașov.
  2. Dezvoltarea competențelor digitale în scopul creșterii șanselor de inserție în câmpul muncii pentru un număr de 10 beneficiari cu boli cronice de sănătate mintală din județul Brașov.
  3. Menținerea / îmbunătățirea echilibrului psihic în vederea reducerii numărului de episoade recurente (nr. de internări la psihiatrie) printr-un program de terapii complementare (hipoterapie, ergoterapie / terapie prin muncă, terapie prin dans, grup de psihoterapie și dezvoltare personală) pentru un număr de 10 beneficiari cu boli cronice de sănătate mintală din județul Brașov.

    S-a dovedit științific că terapia cu ajutorul cailor (hipoterapie) este foarte benefică pentru persoane cu dizabilităti atât din punct de vedere psihic cât și fizic. Interacțiunea cu calul stimulează simţul tactil atât prin atingere, cât şi prin stimuli de mediu, proprioreceptorii sunt activaţi, rezultând creşterea propriei percepţii. Călăria, chiar dacă este un exerciţiu, este receptată ca o bucurie, ca un succes. Beneficiile hipoterapiei sunt multiple: dezvoltarea atenţie, mişcările repetate au ca efect relaxarea muşchilor şi, astfel, organismul se va calma, creşterea încrederii în sine (când există controlul calului) ajută la integrare în societate, creşterea interesului pentru lumea înconjurătoare, controlul emoţional şi autodisciplina, independenţa.

    Terapia prin dans este o modalitate ușoară de a-și exprima și exterioriza trăirile interioare și sentimentele.

    Grupul de psihoterapie și dezvoltare personală este foarte important deoarece completează tratamentul medicamentos pentru ca aceste persoane să se mențină la un nivel cât mai optim de funcționare. Este o modalitate de explorare, identificare și valorizare a resurselor interioare, de descărcare a trăirilor, fricilor și frustrărilor legate de boală dar și de conștientizare a bolii.

  4. Informare și conștienizare asupra problematicii grupului țintă la nivel comunitar și reducerea riscului de marginalizare socială prin organizarea unui eveniment la nivel comunitar (Ziua porților deschise SCUT cu expoziție foto și flashmob).

Donaţii pentru SCUT

Dacă doriţi să ajutaţi Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov, cea mai simplă şi rapidă opţiune este să faceţi o donaţie. Donaţiile sunt făcute prin PayPal, o platformă internaţională de plăţi online care ne ajută să garantăm că donaţiile dvs. sunt sigure, rapide şi că ajung direct la noi.

Recomandaţi această pagină prietenilor


Mulţumim susţinătorilor