SCUT Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov Un moment...

În perioada 15 august - 15 noiembrie 2018, SCUT va demara proiectul SCHIMBARE ÎN BINE PENTRU TINEri ce va avea ca grup țintă 12 tineri cu vârsta de peste 18 ani care provin din medii defavorizate: tineri dezinstituționalizați, fără adăpost, în șomaj/ fără loc de muncă, din familii monoparentale, în risc de sărăcie și excluziune socială, etc. Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Asociația de Servicii Sociale SCUT a inițiat programul AFTERCARE START în 2004 ce se adresa inițial tinerilor din centrele de plasament și celor care ieșeau din aceste centre. Pentru că proiectul este un succes, cu rezultate semnificative, l-am dezvoltat. În prezent, pe lângă această categorie de beneficiari, oferim servicii sociale complexe și familiilor aflate în dificultate pentru a face față sărăciei și situațiilor dificile cu care se confruntă. Prin proiectul SCHIMBARE ÎN BINE PENTRU TINEri intenționăm să eficientizăm programul deja existent prin dezvoltarea, completarea și implicit creșterea calității serviciilor pe care noi deja le oferim.

Acest proiect vizează în special îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor judeţului Braşov, prin acordarea de servicii de asistență socială gratuite, sustenabile pentru tineri din medii defavorizate care să se constituie și ca model de bună practică pentru alte instituții de asistență socială. Majoritatea intervențiilor și serviciilor sociale sunt preponderent axate pe nevoile de bază/subzistență și pe intervenția în criză, acordându-se în foarte mică măsură atenție nevoilor de socializare, recreere, apartenență la un grup și dezvoltare personală.

Problematica cu care se confruntă tinerii din medii defavorizate este complexă pe toate palierele de viată ale acestora. Trauma abandonului este cauza multor blocaje în viața tinerilor dezinstituționalizați. Perpetuarea acestor patten-uri la care se adaugă riscul de abandon școlar, sărăcia, nivelul redus de școlarizare și implicit o inserție redusă în câmpul muncii, sănătate precară din lipsa resurselor și a posibilităților de accesare a serviciilor medicale, lipsa informării, probleme de integrare socială din cauza deficitului de comunicare și socializare, sunt doar câteva dintre problemele și nevoile acestui grup vulnerabil care duc în mod sigur la marginalizare și excluziune socială.

Scopul proiectului este creșterea calității vieții în rândul tinerilor defavorizați din județul Brașov, prin dezvoltarea unui program de socializare și dezvoltare personală, în vederea promovării egalității de șanse pentru tinerii proveniți din medii defavorizate.

Obiectivul general al proiectului nostru este: creșterea calității vieții și diminuarea inegalității de șanse pentru 12 tineri din medii dezavantajate.

Printre obiectivele specifice se numără:

  1. Creșterea calității vieții prin derularea unui program de dezvoltare personală și activități recreative, de socializare pentru un număr de 12 tineri defavorizați din județul Brașov pe parcursul a 3 luni.
  2. Promvarea egalității de șanse la nivel comunitar pentru tinerii proveniți din medii dezavantajate și reducerea riscului de marginalizare socială prin organizarea a două evenimente la nivel comunitar – Biblioteca Vie și un flashmob.

Printre activitățile principale ale proiectului se numără organizarea și desfășurarea unei tabere de 12 zile (în Zărnești, la Hostel Piatra Craiului), în cadrul căreia se va realiza: un training de dezvoltare personală si dezvoltare abilități soft skills, activități de socializare, recreere și mișcare corporală prin dans (cursuri de dans) și orientare montană. Vom organiza și două evenimente la nivel comunitar: Biblioteca vie și un flashmob pentru diminuarea marginalizării, promovarea incluziunii sociale și egalității de șanse.

Imagini

Donaţii pentru SCUT

Dacă doriţi să ajutaţi Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov, cea mai simplă şi rapidă opţiune este să faceţi o donaţie. Donaţiile sunt făcute prin PayPal, o platformă internaţională de plăţi online care ne ajută să garantăm că donaţiile dvs. sunt sigure, rapide şi că ajung direct la noi.

Recomandaţi această pagină prietenilor


Mulţumim susţinătorilor