Solidaritatea Nu Are Granite: Vizita Elevilor Irlandezi La ASS SCUT

Săptămâna trecută, 57 de elevi de la St. Paul's Bessbrook, St. Patrick's College Dungannon si St. Patrick's College Lisburn, Irlanda, au venit in vizită la Centrul de zi. După o scurtă prezentare a asociației, elevii au interacționat cu beneficiarii și echipa Scut, implicându-se în diverse jocuri, cântând și dansând. Scopul vizitei nu a fost doar de cunoaștere a membrilor, ci și de sprijinire a centrului. 

Încă de anul trecut, ASS Scut a început colaborarea cu cele trei licee din Irlanda, colaborare prin care elevi și profesori irlandezi sustin activitatea asociației noastre cu donații în bunuri. Profesorii cordonatori ne-au vizitat și anul trecut (în 2014), împreună cu alți elevi. 

Christine Fearon, profesor la liceul St. Paul's Bessbrook, ne-a declarat: "Am vizitat anul trecut centrul, pentru prima dată și am fost foarte impresionați de centru și de viziunea prin care aici se dorește îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu probleme de sănătate mintală. Am fost cu toții de acord ca Scut are o abordare inovatoare. Din acest motiv, am decis să contribuim la îmbunătățirea programelor de gătit și de informatică. Am cumpărat laptop-uri și echipament de bucătărie, iar după un an a fost un sentiment tare plăcut să vedem cât de apreciate au fost acestea."

Profesorii și elevii irlandezi se mobilizează anual pentru a strânge donații pentru asociația noastră iar ulterior, prin coordonare cu echipa Scut, ne cumpără anumite bunuri, în funcție de nevoile curente. Ulterior, noi le facilităm o vizită la sediul Scut din Brașov, pentru schimb de experiențe și monitorizare a donațiilor făcute. 

Beneficiarii Scut au fost încântați de vizită și interacțiunea cu elevii. Din partea lor și echipei ASS Scut, le mulțumim pentru tot sprijinul acordat și îi așteaptăm și anul viitor, cu noi activități și proiecte. 

Articol publicat la 17.02.2015.

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Granturile SEE, 2009 – 2014
Fondul ONG

Acest website a fost modernizat prin Proiectul "Centrul Sara - servicii integrate pentru adulti cu dizabilitati", proiect finantat prin grant-urile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE, 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org.