Săptămâna Legumelor Și Fructelor Donate: 16-20.11.2015

Ce poate fi mai frumos decât o toamnă colorată și abundentă? O toamnă generoasă. 

În săptămâna 16-20 noiembrie 2015, în toate unitățile de învățământ din țară s-a desfășurat Campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Activitatea face parte din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi este iniţiată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. În urma parteneriatului cu Asociația de Servicii Sociale SCUT, legumele și fructele donate în cadrul Școlii Generale nr. 5 au ajuns la beneficiari ai Asociației SCUT, ai Asociației Salvați Copiii și la cantina socială a Fundației Bucuria Darului. 

Profesori, părinți și elevi de la Școala Generală nr. 5 din Brașov s-au mobilizat în acest an în cadrul “Săptămânii legumelor și fructelor donate” cu scopul de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși din jurul lor. Astfel, s-au strâns zeci de kilograme de legume și fructe dintre cele mai variate care au ajuns ulterior, prin Asociația de Servicii Sociale SCUT, la persoane și familii aflate în dificultate. 

În cadrul Asociației de Servicii Sociale SCUT, legumele și fructele donate au fost redirecționate către tineri care au părăsit recent sistemul de ocrotire de stat (tineri din orfelinate), adulți cu dizabilități – mintale, fizice și asociate, inclusiv persoane nedeplasabile de la domiciliu, și familii defavorizate. Datorită generozității comunității din Școala Generală nr. 5, Asociația SCUT a redirecționat legume și fructe și către cantina socială “Mulțumesc” pentru persoane fără adăpost a Fundației Bucuria Darului și către Centrul de zi de protecție și educație pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, al Asociației Salvați Copiii. 

Astfel, în total au primit fructe și legume pentru toată luna 25 de adulți cu dizabilități, 16 familii care trăiesc la limita subzistenței, 6 tineri care au părăsit de curând centrul de plasament și aproximativ 60 de copii din familii cu risc social înalt. 

Pentru câțiva dintre cei care au primit aceste cadouri, a fost pentru prima dată când au mâncat pomelo, mango sau ananas iar mulți dintre ei au considerat aceste pachete cadoul lor de Crăciun. 

Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la această campanie în cadrul Școlii Generale nr. 5 și în special doamnei profesoare Mariana Dicu: sunteți minunați! 

Articol publicat la 06.01.2016.

Link-uri Utile

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Granturile SEE, 2009 – 2014
Fondul ONG

Acest website a fost modernizat prin Proiectul "Centrul Sara - servicii integrate pentru adulti cu dizabilitati", proiect finantat prin grant-urile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE, 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org.