Câștigători în cadrul Galei Societății Civile


Asociația de Servicii Sociale Scut a câștigat locul II la categoria Servcii de Asistență Socială cu proiectul "Centrul Sara - servicii integrate pentru adulții cu dizabilități".Suntem tare mândri, dar și recunoscători că am avut ocazia să ajutăm atâția oameni. A fost posibil doar prin finanțarea primită prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România. Și doar cu sprijinul a multor oameni minunați. Mulțumim!

Proiectul “Centrul Sara: servicii integrate pentru adulții cu dizabilități” a oferit, de-a lungul a 26 de luni, servicii gratuite de asistență socială, psihologică, sprijin material (alimente, produse igienico-sanitare, medicamente, echipamente medicale), grupuri de suport, kinetoerapie, training și campanii în comunitate. Astfel că prin acest proiect, am lucrat direct cu 927 persoane despre care putem spune următoarele:

- vârsta medie a persoanelor adulte cu dizabilități, beneficiari în proiect, este de 66 de ani, în vreme ce majoritatea aparținătorilor (familiile și îngrijitorii) se încadrează între 56-65 de ani (41,67%), urmați de categorie de vârstă 31-45 de ani (23,61%), ceea ce sugerează că beneficiarii sunt îngrijiți de copiii/rudele lor.
- majoritatea aparținătorilor din proiect sunt femei (83,33%).
- majoritatea beneficiarilor din proiectul Centrul Sara sunt încadrați în gradul grav de handicap (49,62%), urmați de grupul persoanelor încadrate în grad accentuat (41,35%) și mediu (9,02%).
- dintre aceștia, 27% au dizabilități fizice, somatice, senzoriale, 23,31% au dizabilități mintale sau psihice, iar 23% au dizabilități asociate

Articol publicat la 21.06.2016.

Galerie Imagini

Câștigători în cadrul Galei Societății Civile

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Granturile SEE, 2009 – 2014
Fondul ONG

Acest website a fost modernizat prin Proiectul "Centrul Sara - servicii integrate pentru adulti cu dizabilitati", proiect finantat prin grant-urile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE, 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org.