1 Iunie La Scut: Zoo, Veselie Și Mobilizare Comunitară

Pe 1 iunie, ne-am reunit cu toții, echipa Scut și beneficiarii noștri - copii și însoțitori ai acestora împreună cu fetele din centrul de plasament din Codlea, pentru a face un tur la zoo și pentru a ne juca în parcul de lângă, după un mic picnic organizat de ASS Scut.

Astfel, am sărbătorit Ziua Internațională a Copilului și am încheiat cu succes campania noastră de strângere de donații "Donează un zâmbet pentru un copil defavorizat!" A fost o zi frumoasă și interesantă, în care am învățat lucruri noi despre mai multe animale și habitatele acestora. Mai mult, a fost o zi cu multe zâmbete, in ciuda agitației din jur !

Astăzi ne-am întâlnit cu 24 de copii și 7 adulți. Mai avem încă de distribuit, în cursul acestei saptamâni, haine, dulciuri și jucării. În România, 1 din 2 copii este expus riscului sărăciei și excluziunii sociale (Eurostat, 2014), ceea ce le afectează direct procesul de dezvoltare personală. Iar unii dintre copiii și adolescenții din familiile și centrele de plasament cu care lucrăm au parte decât foarte rar de activități de acest gen. 

Le mulțumim tuturor donatorilor și celor care au transmis mesajul nostru mai departe: implicarea, la nivel de comunitate, ne-a surprins și de această dată.

Mulțumiri speciale dlui. Alin Pînzaru, pentru facilitarea accesului la Grădina Zoologică, și dlui. Adrian Cotorogea pentru mediere.

Îi mulțumim și Roxanei Luchian și prietenilor ei - pentru mâncare, doamnei prof. Laura Voinescu-Dragomir și claselor a X-a B și a XI-a D, de la Colegiul Național de Informatică "Grigore Moisil" Brașov - pentru donație, Mariei și Asociatiei Blumenau - pentru donația de haine și încălțări.

Nu am fi reușit fără voi!

Articol publicat la 01.06.2015.

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Granturile SEE, 2009 – 2014
Fondul ONG

Acest website a fost modernizat prin Proiectul "Centrul Sara - servicii integrate pentru adulti cu dizabilitati", proiect finantat prin grant-urile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE, 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org.