Istorie

SCUT este o organizatie non-guvernamentala fondata in 2000, ca raspuns la nevoile oamenilor cu probleme de sanatate mintala. Pe parcursul timpului, asociatia si-a largit aria de actiune, folosind experienta adunata si venind in intampinarea nevoilor comunitatii. 

In 2002 o fost infiintat un Centru de zi pentru persoane cu probleme de sanatate mintala, acesta fiind finantat intre 2002 si 2007 de catre UK National Lottery, avand ca partener Asociatia Irlandei de Nord pentru Sanatate Mintala - Northern Ireland Association of Mental Health - NIAMH.

Incepand cu 2007, pe langa Centrul de zi, Scut a dezvoltat un serviciu de sprijin la domiciliu, cu finantare MATRA Small Embassy Projects Programme (fonduri olandeze). Timp de 12 ani, SCUT a fost singurul furnizor de servicii comunitare pentru persoanele cu probleme de sanatate mintala din Brasov.

In 2004, Scut si-a largit grupul tinta, prin demararea proiectului Aftercare pentru sprijinirea tinerilor proveniti din centrele de plasament. Proiectul Aftercare, avand ca grup tinta atat tinerii din centrele de plasament, cat si pe cei care au parasit aceste centre, a fost finantat de catre Northern Ireland Romanian Partnership Committee. Incepand cu 2010, Scut a adaugat si tinerii dezavantajati din comunitate la grupurile sale tinta, demarand programul Duke of Edinburgh's Award.

Recent, in 2014, Scut a inceput sa sprijine adultii cu orice tip de dizabilitate (nu doar probleme de sanatate mintala), atat in centrul de zi, cat si la domiciliul acestora - in cadrul proiectului Centrul Sara finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Dar, dincolo de toate acestea, fiecare zi ne-a aratat importanta unei relationari calde si umane cu cei din jur. Respectul pentru celalalt si capacitatea de a vedea dincolo de orice eticheta sunt lucrurile care ne fac sa crestem si sa ramana impreuna.

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Granturile SEE, 2009 – 2014
Fondul ONG

Acest website a fost modernizat prin Proiectul "Centrul Sara - servicii integrate pentru adulti cu dizabilitati", proiect finantat prin grant-urile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE, 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org.