Istorie

SCUT este o organizație non-guvernamentală fondata în 2000, ca răspuns la nevoile oamenilor cu probleme de sănătate mintală. Pe parcursul timpului, asociația și-a lărgit aria de acțiune, folosind experiența adunată și venind în întâmpinarea nevoilor comunității. 

În 2002 a fost înființat un Centru de zi pentru persoane cu probleme de sănătate mintală, acesta fiind finanțat între 2002 și 2007 de către UK National Lottery, având ca partener Asociația Irlandei de Nord pentru Sănătate Mintală - Northern Ireland Association of Mental Health - NIAMH.

Între 2007 și 2016, pe lângă Centrul de zi, Scut a dezvoltat un serviciu de sprijin la domiciliu, cu finanțare MATRA Small Embassy Projects Programme (fonduri olandeze). SCUT este singurul furnizor de servicii comunitare pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală din Brașov.

În 2004, Scut și-a lărgit grupul țintă, prin demararea proiectului Aftercare pentru sprijinirea tinerilor proveniți din centrele de plasament. Proiectul Aftercare, având ca grup țintă atât tinerii din centrele de plasament, cât și pe cei care au părasit aceste centre și a fost finanțat de către Northern Ireland Romanian Partnership Committee. Începand cu anul 2010, Scut a adăugat și tinerii dezavantajați din comunitate la grupurile sale țintă, demarând programul Duke of Edinburgh's Award.

Între 2014 și 2016, Scut a sprijinit adulții cu orice tip de dizabilitate (nu doar pe cei cu probleme de sănătate mintală), atât în cadrul centrului de zi, cât și la domiciliul acestora - în cadrul proiectului Centrul Sara finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Dar, dincolo de toate acestea, fiecare zi ne-a arătat importanța unei relaționări calde și umane cu cei din jur. Respectul pentru celălalt și capacitatea de a vedea dincolo de orice etichetă sunt lucrurile care ne fac să creștem și să rămânem împreună.

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Granturile SEE, 2009 – 2014
Fondul ONG

Acest website a fost modernizat prin Proiectul "Centrul Sara - servicii integrate pentru adulti cu dizabilitati", proiect finantat prin grant-urile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE, 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org.