SCUT Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov Un moment...

Știai că poți să schimbi vieți fără să te coste nimic?

Dacă ai lucrat anul trecut și ți-ai plătit taxele, poți redirecționa 3,5% din impozitul plătit statului către o organizație non-guvernamentală. Deoarece această sumă reprezintă o parte din impozitul pe venit deja achitat automat din salariu în fiecare lună, pe tine nu te costă nimic - și nici pe angajatorul tău. Această opțiune este reglementată prin Codul Fiscal, pentru a susține organizațiile non-guvernamentale și beneficiarii acestora.

De ce să ne alegi pe noi? Pentru că la Asociația de Servicii Sociale SCUT, oferim de 20 ani servicii gratuite de asistență socială și psihologică de înaltă calitate persoanelor dezavantajate din jurul nostru. Lucrăm în special cu tinerii din centrele de plasament din județul Brașov, cu tinerii care au părăsit aceste centre, cu adulți cu boli cronice de sănătate mintală și cu familii în risc social (risc de abandon al copiilor).

Ne-am dezvoltat o metodă unică de intervenție: prin evaluarea individuală a fiecărui caz în parte, combinăm servicii de asistență socială și psihologică cu servicii de consiliere vocațională și sprijin pentru integrarea pe piața muncii, pentru a-i face pe fiecare dintre beneficiarii noștri să fie cât mai independenți și să se integreze cât mai bine în societate. Și suntem perseverenți: avem cazuri mai mult sau mai puțin dificile dar credem în potențialul beneficiarilor noștri și ne străduim să rescriem povestea vieții lor.

Pentru a direcţiona 3,5% din impozit către Asociaţia de Servicii Sociale SCUT parcurgeţi următorii paşi simpli:

Pasul 1: Identificați ce formular trebuie să completați - 230 sau 200:
Dacă aţi obţinut în anul 2021 numai venituri din salarii, completaţi formularul 230 (atașat mai jos);
Dacă aţi obţinut în anul 2021 (şi) venituri din alte surse în afara salariului (drepturi de autor, cabinet individual, PFA, cedarea folosinţei bunurilor etc.) completaţi formularul 200;

Pasul 2: Completați formularul:
Completați 2021 în partea de sus a formularului: redirecționările 3,5% se fac mereu pe anul fiscal din urmă;
Completaţi cu datele personale formularele de mai sus, în funcţie de caz: Capitolul I - datele de identificare ale contribuabilului;
Nu uitați să semnați formularul la "semnătura contribuabilului" - din josul paginii.

Pasul 3: Depunerea formularului:
Acum sunteți gata să redirecționați 3,5% din impozit către beneficiarii noștri. Trebuie doar să:
depuneţi formularul completat direct la ANAF, până la data de 25 mai să îl înmânați unui reprezentant al Asociaţiei de Servicii Sociale SCUT, până la data de 25 mai 2022. Ne puteți contacta la: 0751 093 622 - contact@scutbv.ro

Vă mulţumim pentru tot sprijinul acordat!


Întrebări frecvente:

 1. Ce reprezintă 3,5%?
  3,5% reprezintă un procentaj din impozitul pe venit/ pe salariu, pe care fiecare angajat îl plătește în fiecare lună către stat din salariul brut. Conform Codului Fiscal, putem însă să redirecționăm 3,5% din acest impozit către o organizație non-guvernamentală.
 2. Există vreun cost suplimentar pentru mine sau angajatorul meu?
  Nu, odată ce se depune formularul 3,5%, organele fiscale ale statului virează aferentul a 3,5% din impozitul pe venit către organizația nominalizată în formular.
 3. De unde aflu datele de identificare ale Asociației de Servicii Sociale SCUT?
  Pentru a vă ajuta în acest proces, găsiți mai jos formularele deja completate cu datele noastre de identificare.
 4. Trebuie să știu exact cât reprezintă 3,5% din impozitul meu pe venit?
  Nu, nu aveți nevoie de această informație. Cei de la ANAF procesează aceste impozite și vor calcula ei automat.
 5. Cât este de confidențial procesul de sponsorizare a Asociației SCUT prin campania 3,5%?
  Lucrăm zi de zi cu date confidențiale și respectăm mereu confidențialitatea donatorilor noștri. Formularele depuse direct la noi ajung ulterior în original la ANAF, unde sunt apoi procesate.
 6. Cum primește asociația dumneavoastră banii?
  Primim banii direct în contul nostru, după procesarea formularelor de către cei de la ANAF, în mai multe tranșe. Acest proces poate dura mai multe luni.

Înapoi

Donaţii pentru SCUT

Dacă doriţi să ajutaţi Asociația de Servicii Sociale SCUT, Braşov, cea mai simplă şi rapidă opţiune este să faceţi o donaţie. Donaţiile sunt făcute prin PayPal, o platformă internaţională de plăţi online care ne ajută să garantăm că donaţiile dvs. sunt sigure, rapide şi că ajung direct la noi.

Recomandaţi această pagină prietenilor


Mulţumim susţinătorilor